Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Μπαλόνια Πέφτουνε (Κεφάλαιο 1,2)

Κεφάλαιο 1: Η Άφιξη
Το Σύνταγμα τα Χριστούγεννα είναι τόπος συσσώρευσης μικροαστών και αυτό το ξέραν όλοι έμψυχοι και άψυχοι. "Σας άρεσε το σόου παιδια" φώναζαν κάτι ζογκλέρ,τελειώνοντας τα τρικ τους. Ξαφνικά ακούστηκε μια τσιρίδα και ακολούθησε ενα παράπονο πολλών ντεσιμπέλ -Μπαμπά το μπαλόνι μου -Γιατί το άφησες;Δεν σου είπα να το κρατάς σφιχτά; -Μονό του έφυγε,άρχισε μονο του να τινάσσεται. -Δεν σου χω πει να μην λες ψέματα;Τα μπαλόνια δεν κουνιούνται από μονά τους. Νταξει,θα πάρουμε άλλο ησύχασε -Μα δεν το άφησααα. -Μην το συνεχίζεις -Μα -Μίλησα. Ενα αγοράκι πιο παράμερα βλέποντας το μπαλόνι να φεύγει και από ζήλια χάρηκε,γιατί ο δικός του μπαμπάς θεωρούσε σαχλαμάρα να του αγοράσει κάτι τέτοιο αφού θα το βαρεθεί και θα το αφήσει,γύρισε στον μπαμπά του και ρώτησε -Μπαμπά γιατί πετάνε τα μπαλόνια; -Δεν πετάνε παιδί μου έχουν μέσα ενα αέριο που λέγεται ήλιον που τα κρατάει ψηλα. -Εε αρα πετάνε. Και που πανε; -Δεν πάνε κάπου,σκάνε πολύ νωρίς νωρίς,λίγο ύστερα αφού τα χάσεις από το μάτι σου.
-Που το ξέρουμε αφού δεν τα βλέπουμε
-Τέρμα οι ερωτήσεις,μ ζάλισες.Πάμε για μαλλί της γριάς  -Ναιι

Το τυχερό αυτό μπαλόνι κατάφερε να φτάσει ως την στρατόσφαιρα,σε μόλις 6 ώρες.Εκεί είχε συμβούλιο η Συνομοσπονδία Μπαλονιών ΒΝΤ.Το μπαλόνι,με το όνομα Λίνα,δεν έχασε χρόνο,άρχισε να μιλάει και να οργανώνει τα συντρόφια,αλλά κυρίως τις συντρόφισσες -Βρισκόμαστε στην μέση ενος ταξικού πολέμου,ο οποίος ξεπερνάω τα όρια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κατασκευαζόμαστε και χρησιμοποιούμαστε από αστούς και τα τσιράκια τους,το πάτημα του φασισμού και κάθε άλλου ταξικού σκατού.Έχουμε όμως ένα καλό,μπορούμε να χειριστούμε προς όφελος μας την βαρύτητα.Εγώ λοιπόν προτείνω να γυρίσουμε πίσω στη Γή και να βοηθήσουμε το κίνημα να τελειώνει μια ώρα νωρίτερα με τους βρωμοαστούς. -Η πρόταση σου σεβαστή συντρόφισσα,θα περάσει από ψηφοφορία. Έπειτα από 3 ώρες ψηφοφορία,το αποτέλεσμα βγήκε θριαμβευτικά νικηφόρο,για την πρόταση της Λίνας.Θα κατέβαιναν στη Γή,για ένα ταξικό ξεσκαρτάρισμα.Έτσι άρχισαν να καταστρώνουν το έγκλημα.


Κεφάλαιο 2: Φιρστ Μπλαντ Η δεύτερη συνέλευση πραγματοποιήθηκε το ίδιο βράδυ.Τον λόγο τώρα πήρε το μπαλόνι Ντόρα,το όνομα του οποίου προερχόταν στην αναπαράσταση της Ντορας της μικρής εξερευνήτριας,την οποία και κουβαλούσε.

-Την προηγούμενη Πέμπτη,αγοράστηκα από ενα κοριτσάκι ηλικίας 6 ετών,το οποίο είχε βγεί βόλτα στην Κηφισιά,με τον μεγαλύτερο κατά 16 χρόνια αδερφό της,γιος πλούσιου βιομηχάνου και φασίστα ,ο οποίος επειδή δεν ήθελε να χαλάσει το 50ευρω που είχε στην τσέπη του έκλεψε,όλο το ποτηράκι με τα νομίσματα ενός άστεγου,που κοιμόταν,για να αγοράσει εισιτήριο στον ηλεκτρικό να πάει Μαρούσι και όπου μένει. Φτάνοντας σπίτι τους,ο μπιγκ μπράδερ επέμενε να καταπιεί το ήλιον μου και να κάνει περίεργες φωνές.Η αδερφή του είπε όχι,τσακώθηκαν και κάπως έτσι κατέλλειξα εγώ εδώ.
-Καλή για πρώτη περίπτωση,συντρόφισσα Ντόρα.Προτείνω να με γεμίσετε με δηλητηριώδες αέριο και να με πάτε σε αυτό το σπίτι.Ο μεγάλος αδερφός,θα προσπαθήσει και πάλι να καταπιεί το αέριο,μόνο που θα είναι και η τελευταία του φορά -Θα θυσιαστείς για το αγώνα συντρόφισσα Λιάνα;;; είπαν ο Μπομπ και ο Πάτρικ με μία φωνή -Είναι ταξικό το ζήτημα παλικαράδες.Σε αυτό τον αγώνα θα έχουμε πολλές απώλειες.

Έτσι και έγινε λοιπόν.Η Λιάνα γέμισε με δηλητήριο και παραδόθηκε στο μικρό κοριτσάκι στα Βόρεια Προάστια.Μέσα σε 1 μόλις ώρα ο αδερφός της βρισκόταν νεκρός.Γιορτινό κλίμα στην στρατόσφαιρα. Η δεύτερη επίθεση θα γινόταν σε ένα αεροπλάνο,που ερχόταν από το Ντουμπάι με τελικό προορισμό Αθήνα.Μετέφερε πλούσιους πετρελαιοεπιχηρηματίες,οι οποίοι θα κάναν συμφωνία με την μαφία στην Αθήνα και με λοιπούς κεφαλαιοκράτες.Ήταν μια επιχείρηση δύσκολη και επικίνδυνη.Αν κάτι πήγαινε στραβά,η Συνομοσπονδία,θα έχανε σημαντικό αριθμό μπαλονιών-ανταρτών.Η επιχείρηση πέτυχε,υπήρξαν όμως πολλά θύματα.Τα μπαλόνια προσπάθησαν να εμποδίσουν τον πιλότο,εις μάτην όμως έτσι ο Μπομπ και ο Πάτρικ τρύπωσαν μες τους έλικες των μηχανών.
Το αεροπλάνο έπεσε παρά τις προσπάθειες του οδηγού.Παρόλα αυτά πίσω στην στρατόσφαιρα στη Συνομοσπονδία επικρατούσε πένθος,για το χαμό των συντρόφων.
"Χάνουμε πολλά αδέρφια",είπε η Ντορα με δάκρυα στα μάτια.
"Θα πρέπει να το οργανώσουμε καλύτερα,να βρούμε ενα όραμα για τον αγώνα μας",συμπλήρωσε ενα πράσινο μπαλόνι που καθόταν λίγο πιο αριστερά της,εμφανώς επηρεασμένο από τον σοσιαλισμό,έχοντας ζήσει αρκετά,στα 80τιζ.
-Άσε τα πασοκτζίδικα γέρο,εδώ κάνουμε επανάσταση. -Ποίον είπες γέρο ρε νιάναρο; Έτσι ξεκίνησε μια διαμάχη,με αποτέλεσμα την αποχώρηση του γεροπασόκου και της κλίκας του. -Τι θα κάνουμε ρε παιδιά;;;Λιγοστεύουμε το καταλαβαίνετε;;Δεν έχουμε ούτε αγωνιστές,ούτε πόρους! -Ας ηρεμήσουμε και ας καλέσουμε πάλι συμβούλιο αύριο.Σύμφωνοι;;; -ΣΥΜΦΩΝΟΙ απάντησαν όσοι είχαν απομείνει με μια φωνή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου